





כשאנחנו מכינים אספרסו, המטרה היא אחת: לוודא שכל גרגר קפה נחלט בצורה שווה לחלוטין. הבעיה היא שראש החליטה של המכונה מזריק מים בלחץ גבוה, הדבר עלול ליצור זרמי מים לא אחידים על פני דיסק הקפה הדחוס, וכתוצאה מכך – לטעם לא מאוזן.
הפתרון הוא אביזר קטן וגאוני בשם דיסקית חליטה או Puck Screen של MHW-3BOMBER. זהו כלי שמשפר את האספרסו שלכם בכמה רגעים קצרים, והוא קריטי להשגת מיצוי עקבי ומדויק.
דיסקית החליטה היא דיסקית מתכת קטנה (בדרך כלל רשת דקה או לוח מחורר) שמונחת ישירות על דיסק הקפה לאחר הדחיסה ולפני חיבור הידית למכונה. היא ממלאת שני תפקידים קריטיים שמשפיעים ישירות על הטעם:
התפקיד העיקרי הוא להבטיח שהמים הנכנסים מראש החליטה יתפזרו בצורה אחידה על כל שטח דיסק הקפה. זה מונע יצירת "ערוצים" (Channeling) – תופעה בה המים מוצאים את הדרך הקלה ביותר דרך נקודות חלשות ומיצוי חלקי. במקום מקלחת סילונית, הדיסקית מעניקה לקפה "גשם קל ואחיד" שמכין אותו למיצוי מלא ומאוזן. התוצאה: אספרסו עם גוף מלא וקרמה אחידה.
הדיסקית פועלת כמחסום בין הקפה הטחון לבין ראש החליטה. היא מונעת משאריות קפה דקות וטחינה עדינה לעלות לתוך פנים המכונה. זה שומר על ראש החליטה נקי יותר ומפחית את הצורך בניקוי תכוף של פנים המכונה. פחות תחזוקה, יותר זמן לשתות קפה.
השימוש בדיסקית החליטה הוא פשוט:
1. מכינים את הקפה: טוחנים, מפזרים (באמצעות כלי WDT) ודוחסים את הקפה ליצירת דיסק קפה מושלם.
2. מניחים את הדיסקית: מניחים את הדיסקית ישירות על הקפה הדחוס.
3. חולטים: מחברים את ידית החליטה ומתחילים את המיצוי.
לעיתים, לאחר החליטה, הדיסקית נדבקת לדיסק הקפה הדחוס. טריק קטן הוא לאחר סיום החליטה, לשחרר את ידית החליטה ולתת לה כמה מכות קטנות עם היד כדי לשחרר את הדיסקית בקלות.
חברי מועדון קרמה+ מקבלים קאשבק בכל רכישה, מתנות, הטבות והפתעות בלעדיות, וכמובן - שירות מעולה שישדרג את הבריסטה שבכם.
כל רכישה מזכה אתכם בנקודות קאשבק שתוכלו לממש ברכישה הבאה.
הצטרפו עוד היום ותקבלו 100 נקודות ראשונות עלינו :)
ההצטרפות למועדון הלקוחות בחינם.
לכל הפרטים, ההטבות והתקנון - לחצו על הכפתור
הצטרפו למועדון
20k+ חברי מועדון מרוצים