



אם אתם משקיעים במכונת אספרסו איכותית ובמטחנה מעולה, הצעד הבא לשדרוג איכות הקפה שלכם טמון בפרטים הקטנים – והכי חשוב, בפיזור הקפה בתוך ידית החליטה (פורטה-פילטר). הכלי שהפך להכרחי בקרב בריסטות מקצועיים וחובבים הוא ה-WDT – ראשי תיבות של Weiss Distribution Technique. הסרטון מציג בדיוק מהו הכלי הזה, ואיך שימוש נכון בו משנה את כללי המשחק בהכנת אספרסו.
כשאנחנו טוחנים קפה, נוצרים גושים קטנים של קפה טחון בתוך הסלסלה. אם לא מפרקים את הגושים האלה, המים של מכונת האספרסו יעדיפו לעבור דרך האזורים הדלילים יותר (היכן שאין גושים), מה שיגרום לתופעה שנקראת "תיעול" (Channeling). תופעה זו מובילה למיצוי יתר באזורים מסוימים ולתת-מיצוי באחרים, ולבסוף – לטעם לא מאוזן וחמוץ או מר.
כלי ה-WDT, שבו מעין מחטים, משמש לפיזור והפצת הקפה בצורה אחידה ושווה בתוך הסלסלה.
השימוש ב-WDT פשוט ודורש רק כמה שניות:
האחידות שה-WDT יוצרת מבטיחה שכל גרגר קפה נחלט באותה מידה ובאותו לחץ. כשהמים זורמים דרך הקפה בצורה אחידה, טעם ואיכות האספרסו נשארים עקביים ומדויקים יותר. זהו כלי חובה למתחילים שרוצים להבין את ההשפעה של פיזור נכון, ולמקצוענים שמעוניינים לשפר את עקביות הטעם בבית.
חברי מועדון קרמה+ מקבלים קאשבק בכל רכישה, מתנות, הטבות והפתעות בלעדיות, וכמובן - שירות מעולה שישדרג את הבריסטה שבכם.
כל רכישה מזכה אתכם בנקודות קאשבק שתוכלו לממש ברכישה הבאה.
הצטרפו עוד היום ותקבלו 100 נקודות ראשונות עלינו :)
ההצטרפות למועדון הלקוחות בחינם.
לכל הפרטים, ההטבות והתקנון - לחצו על הכפתור
הצטרפו למועדון
20k+ חברי מועדון מרוצים