Creama+Creama+Creama+

טיפ קצר לשיפור הקרמה של האספרסו שלכם

פורסם ב-17 בנובמבר 2025

נקודות מרכזיות

  • קרמה היא לא ערובה לטעם מושלם: למה חשוב לזכור ששכבת הקרמה היא לא הכל, ומה באמת מעיד על איכות המשקה שלכם.
  • איחסון: למה טריות ואיחסון הפולים הם הגורם מספר 1 לכמות הקרמה.
  • טחינה: איך כיוון מדויק של המטחנה ממקסם את הקרמה ומונע אספרסו חיוור.

מוצרים שהופיעו בסרטון

מכונת אספרסו חצי אוטומטית נינג׳ה - Ninja Luxe Cafe ES 601

מכונת אספרסו חצי אוטומטית נינג׳ה - Ninja Luxe Cafe ES 601

₪2,190.00
ערכת נינג׳ה - קיט האביזרים המושלם לנינג׳ה - Ninja Kit

ערכת נינג׳ה - קיט האביזרים המושלם לנינג׳ה - Ninja Kit

₪645.00
קופסת איחסון קפה עם וואקום - MHW-3BOMBER Vacuum Storage Canister

קופסת איחסון קפה עם וואקום - MHW-3BOMBER Vacuum Storage Canister

₪165.20
ערבה | תערובות הבית בקלייה מקומית | 1 ק״ג

ערבה | תערובות הבית בקלייה מקומית | 1 ק״ג

₪95.00
גליל | תערובות הבית בקלייה מקומית | 1 ק״ג

גליל | תערובות הבית בקלייה מקומית | 1 ק״ג

₪95.00
קופסת איחסון קפה - Vacuum Saver

קופסת איחסון קפה - Vacuum Saver

₪89.00
כוס אספרסו 70 מ״ל ״טוויסטד״ מקולקציית לוברמיקס אורבן גלאס - Loveramics Urban Glass 

כוס אספרסו 70 מ״ל ״טוויסטד״ מקולקציית לוברמיקס אורבן גלאס - Loveramics Urban Glass 

₪27.00 ₪31.00
טיפ קצר לשיפור הקרמה של האספרסו שלכם קרמה – אותה שכבה עשירה, סמיכה וחומה-אדמדמה שצפה על פני האספרסו – נחשבת בעיני רבים לסמל לאספרסו מושלם. אם הקרמה שלכם חיוורת, דקה או נעלמת במהירות, זה סימן שמשהו ...

טיפ קצר לשיפור הקרמה של האספרסו שלכם

קרמה – אותה שכבה עשירה, סמיכה וחומה-אדמדמה שצפה על פני האספרסו – נחשבת בעיני רבים לסמל לאספרסו מושלם. אם הקרמה שלכם חיוורת, דקה או נעלמת במהירות, זה סימן שמשהו בתהליך ההכנה אינו מדויק.

הסרטון הזה מנתח את הגורמים העיקריים המשפיעים על כמות הקרמה ואיכותה, ומציע פתרונות קלים למיקסום התוצאה במכונת האספרסו שלכם.

מה משפיע על יצירת הקרמה?

הקרמה נוצרת כתוצאה מהלחץ הגבוה של מכונת האספרסו, הממיס את השומנים הטבעיים של הקפה ולוכד גזים (בעיקר פחמן דו-חמצני) שהשתחררו מהפולים. שני גורמים קריטיים קובעים את הצלחת יצירת הקרמה:

1. טריות הקפה: המרכיב החשוב ביותר

ככל שפולי הקפה טריים יותר, כך הם מכילים יותר גזים שנלכדים בתהליך החליטה והופכים לקרמה.

  • הבעיה: קפה שאוחסן זמן רב מדי מאבד את מרבית הגזים הטבעיים שלו ככל שהוא נחשף לאוויר, ולכן יפיק מעט קרמה, אם בכלל.
  • הפתרון: השתמשו תמיד בפולים טריים ככל האפשר, ואחסנו אותם בתוך מכל אטום כדי לשמר את הגזים. הקפה יפיק קרמה עשירה רק כאשר רמת הגזים בו גבוהה.

2. דיוק הטחינה: המפתח ליציבות

גם אם הקפה שלכם טרי, טחינה לא מדויקת תשבש את תהליך לכידת הגזים.

  • הבעיה: טחינה גסה או דקה מדי משפיעה על זמן הזרימה והלחץ בתוך הסלסלה. לחץ נמוך או גבוה מדי ימנע יצירה או לכידה של הגזים המייצרים קרמה.
  • הפתרון: השתמשו תמיד ברמת הטחינה המומלצת. אם האספרסו זורם מהר מדי (תת-מיצוי), טחנו דק יותר. אם הוא זורם לאט מדי או מטפטף, טחנו מעט גס יותר. כיוון מדויק של הטחינה הוא קריטי למיצוי מושלם.

מידע נוסף: אחסון קפה נכון

כדי למקסם את טריות הקפה (ואת הקרמה), יש לאחסן את הפולים בתוך מכל אטום (כגון קופסת ואקום). ככל שיותר זמן יחלוף, הפולים יאבדו מגזיהם ויצרו פחות קרמה. זכרו, קרמה אינה אינדיקציה בלעדית לטעם טוב – היא רק סימן לטריות ולמיצוי נכון.

הצטרפו לקהילת הקפה של קרמה+

חברי מועדון קרמה+ מקבלים קאשבק בכל רכישה, מתנות, הטבות והפתעות בלעדיות, וכמובן - שירות מעולה שישדרג את הבריסטה שבכם.

כל רכישה מזכה אתכם בנקודות קאשבק שתוכלו לממש ברכישה הבאה.
הצטרפו עוד היום ותקבלו 100 נקודות ראשונות עלינו :)

ההצטרפות למועדון הלקוחות בחינם.
לכל הפרטים, ההטבות והתקנון - לחצו על הכפתור

הצטרפו למועדון Happy customers 20k+ חברי מועדון מרוצים

שאלות ותשובות נפוצות

האם כל סוג קפה מייצר את אותה כמות קרמה?
לא. פולי רובוסטה נוטים לייצר קרמה עשירה וסמיכה יותר מאשר פולי ערביקה. קפה בדרגת קלייה כהה יפיק גם הוא קרמה רבה יותר מקפה בהיר.
אם הקרמה נעלמת מהר, מה זה אומר?
היעלמות מהירה של הקרמה מעידה בדרך כלל על קפה שאיבד את הגזים שלו, טמפרטורת מים נמוכה מדי או טחינה גסה מדי (תת-מיצוי). נסו לתקן את הטחינה או ודאו שהמכונה חמה מספיק
ראשון,שני,שלישי,רביעי,חמישי,שישי,שבת
ינואר,פברואר,מרץ,אפריל,מאי,יוני,יולי,אוגוסטספטמבר,אוקטובר,נומבמר,דצמבר.
אין מספיק מוצרים במלאי
סל קניות(0) נקה עגלה

הסל שלך ריק

הוסף הערה להזמנה הערה להזמנה
הוסף קופון

הוסף קופון

קוד קופון יעבוד בעמוד הקופה