Creama+Creama+Creama+

האספרסו חמוץ? צפו במדריך מהיר לאיזון טעמים בקפה שלכם

פורסם ב-11 בנובמבר 2025

נקודות מרכזיות

  • למה חום הידית הוא הצעד הראשון והקריטי ביותר לשוט מאוזן.
  • איך כיוון עדין של המטחנה יכול לאזן באופן מיידי את חמיצות האספרסו.
  • טיפ פשוט לטעם מצוין: ערבוב נכון משנה את החוויה הכללית שלכם מקצה לקצה.

מוצרים שהופיעו בסרטון

מכונת אספרסו חצי אוטומטית נינג׳ה - Ninja Luxe Cafe ES 601

מכונת אספרסו חצי אוטומטית נינג׳ה - Ninja Luxe Cafe ES 601

₪2,190.00
ערכת נינג׳ה - קיט האביזרים המושלם לנינג׳ה - Ninja Kit

ערכת נינג׳ה - קיט האביזרים המושלם לנינג׳ה - Ninja Kit

₪645.00
כוס אספרסו 70 מ״ל ״טוויסטד״ מקולקציית לוברמיקס אורבן גלאס - Loveramics Urban Glass 

כוס אספרסו 70 מ״ל ״טוויסטד״ מקולקציית לוברמיקס אורבן גלאס - Loveramics Urban Glass 

₪27.00 ₪31.00
טעם חמוץ באספרסו הוא הבעיה הנפוצה ביותר המעידה שהמים זרמו מהר מדי דרך הקפה והוציאו בעיקר את החומציות. אם האספרסו שלכם חמוץ, לא הכל אבוד! החדשות הטובות הן שעם מכונת הקפה של נינג'ה, אתם יכולים לתקן א...

טעם חמוץ באספרסו הוא הבעיה הנפוצה ביותר המעידה שהמים זרמו מהר מדי דרך הקפה והוציאו בעיקר את החומציות. אם האספרסו שלכם חמוץ, לא הכל אבוד!

החדשות הטובות הן שעם מכונת הקפה של נינג'ה, אתם יכולים לתקן את הטעם בעזרת שלושה טיפים קלים, שמתחילים עוד לפני שהקפה נטחן.

שלושת הטיפים שימנעו חמיצות

הטיפים הללו משפיעים על שני גורמים קריטיים: טמפרטורת המים וזמן המיצוי.

1. חממו את ידית החליטה

טמפרטורה היא המפתח למיצוי מושלם. אם ידית החליטה (פורטה-פילטר) קרה, היא מורידה את טמפרטורת המים ברגע החליטה, מה שגורם לתת-מיצוי ולחמיצות.

הפתרון: לפני שאתם מתחילים לטחון, פשוט נעלו את ידית החליטה למכונה והזרימו מעט ממים חמים דרכה. זה מחמם את המתכת ומבטיח שהיא לא תפגע בטמפרטורת החליטה.

2. כוונו את הטחינה (גם אם המכונה ממליצה אחרת)

במכונות כמו הנינג'ה, גם אם טכנולוגיית Barista Assist נותנת לכם המלצה, תמיד אפשר לשפר. אם האספרסו חמוץ, זה אומר שהטחינה הנוכחית שלכם גסה מדי.

הפתרון: סגרו את רמת הטחינה בכמה רמות (טחנו דק יותר). זה יגרום למים לזרום לאט יותר, יאריך את זמן המיצוי ויאזן את החמיצות. שימו לב: אל תפריזו, טחינה דקה מדי יכולה להוביל לסתימה ולטעם שרוף.

3. ערבוב לפני שתייה

רבים שותים את האספרסו מיד לאחר החליטה, אך האספרסו מחולק לשכבות בעלות צפיפות שונה (ומכאן טעם שונה).

הפתרון: ערבבו היטב את מנת האספרסו שלכם לפני הלגימה. ערבוב זה מאחד את כל השכבות ויוצר חוויית טעם אחידה ומאוזנת יותר.

מידע נוסף: מניעת סתימות

כאמור, טחינה דקה מדי עלולה לגרום לזרימת מים איטית מדי ולסתימה. אם אתם מכוונים את הטחינה להיות דקה יותר, עקבו אחר קצב הזרימה. זרימה איטית מדי תייצר טעם מר או שרוף ותצריך כיוון חזרה לטחינה גסה יותר.

הצטרפו לקהילת הקפה של קרמה+

חברי מועדון קרמה+ מקבלים קאשבק בכל רכישה, מתנות, הטבות והפתעות בלעדיות, וכמובן - שירות מעולה שישדרג את הבריסטה שבכם.

כל רכישה מזכה אתכם בנקודות קאשבק שתוכלו לממש ברכישה הבאה.
הצטרפו עוד היום ותקבלו 100 נקודות ראשונות עלינו :)

ההצטרפות למועדון הלקוחות בחינם.
לכל הפרטים, ההטבות והתקנון - לחצו על הכפתור

הצטרפו למועדון Happy customers 20k+ חברי מועדון מרוצים

שאלות ותשובות נפוצות

למה האספרסו יוצא חמוץ?
כי המים עוברים מהר מדי, כלומר, הטחינה גסה מדי. פתרון: השתמשו ב-Barista Assist כדי לכוון לטחינה דקה יותר.
למה האספרסו יוצא מר או שרוף?
כי המים עוברים לאט מדי, כלומר, הטחינה דקה מדי. פתרון: השתמשו ב-Barista Assist כדי לכוון לטחינה גסה יותר.
האם הטיפים האלה רלוונטיים גם אם אני משתמש בקפה חדש?
בהחלט. כל פולי קפה, אפילו מאותו הסוג, דורשים כיוון קל. אם החמיצות מופיעה, התחילו תמיד בתיקון הטחינה והטמפרטורה.
ראשון,שני,שלישי,רביעי,חמישי,שישי,שבת
ינואר,פברואר,מרץ,אפריל,מאי,יוני,יולי,אוגוסטספטמבר,אוקטובר,נומבמר,דצמבר.
אין מספיק מוצרים במלאי
סל קניות(0) נקה עגלה

הסל שלך ריק

הוסף הערה להזמנה הערה להזמנה
הוסף קופון

הוסף קופון

קוד קופון יעבוד בעמוד הקופה