


טעם חמוץ באספרסו הוא הבעיה הנפוצה ביותר המעידה שהמים זרמו מהר מדי דרך הקפה והוציאו בעיקר את החומציות. אם האספרסו שלכם חמוץ, לא הכל אבוד!
החדשות הטובות הן שעם מכונת הקפה של נינג'ה, אתם יכולים לתקן את הטעם בעזרת שלושה טיפים קלים, שמתחילים עוד לפני שהקפה נטחן.
הטיפים הללו משפיעים על שני גורמים קריטיים: טמפרטורת המים וזמן המיצוי.
טמפרטורה היא המפתח למיצוי מושלם. אם ידית החליטה (פורטה-פילטר) קרה, היא מורידה את טמפרטורת המים ברגע החליטה, מה שגורם לתת-מיצוי ולחמיצות.
הפתרון: לפני שאתם מתחילים לטחון, פשוט נעלו את ידית החליטה למכונה והזרימו מעט ממים חמים דרכה. זה מחמם את המתכת ומבטיח שהיא לא תפגע בטמפרטורת החליטה.
במכונות כמו הנינג'ה, גם אם טכנולוגיית Barista Assist נותנת לכם המלצה, תמיד אפשר לשפר. אם האספרסו חמוץ, זה אומר שהטחינה הנוכחית שלכם גסה מדי.
הפתרון: סגרו את רמת הטחינה בכמה רמות (טחנו דק יותר). זה יגרום למים לזרום לאט יותר, יאריך את זמן המיצוי ויאזן את החמיצות. שימו לב: אל תפריזו, טחינה דקה מדי יכולה להוביל לסתימה ולטעם שרוף.
רבים שותים את האספרסו מיד לאחר החליטה, אך האספרסו מחולק לשכבות בעלות צפיפות שונה (ומכאן טעם שונה).
הפתרון: ערבבו היטב את מנת האספרסו שלכם לפני הלגימה. ערבוב זה מאחד את כל השכבות ויוצר חוויית טעם אחידה ומאוזנת יותר.
כאמור, טחינה דקה מדי עלולה לגרום לזרימת מים איטית מדי ולסתימה. אם אתם מכוונים את הטחינה להיות דקה יותר, עקבו אחר קצב הזרימה. זרימה איטית מדי תייצר טעם מר או שרוף ותצריך כיוון חזרה לטחינה גסה יותר.
חברי מועדון קרמה+ מקבלים קאשבק בכל רכישה, מתנות, הטבות והפתעות בלעדיות, וכמובן - שירות מעולה שישדרג את הבריסטה שבכם.
כל רכישה מזכה אתכם בנקודות קאשבק שתוכלו לממש ברכישה הבאה.
הצטרפו עוד היום ותקבלו 100 נקודות ראשונות עלינו :)
ההצטרפות למועדון הלקוחות בחינם.
לכל הפרטים, ההטבות והתקנון - לחצו על הכפתור
הצטרפו למועדון
20k+ חברי מועדון מרוצים