



אם קניתם מכונת אספרסו חדשה ועדיין הקפה יוצא חמוץ, מר או פשוט לא טעים – אתם לא לבד. הבעיה הנפוצה ביותר היא כיוון לא מדויק של הטחינה והמינון, שמשפיע ישירות על זמן זרימת המים ואיכות המיצוי.
החדשות הטובות הן שמכונת הדלונגי (La Specialista) הופכת את תהליך הכיוון הזה לפשוט ומדויק. הסרטון הזה יראה לכם איך להשתמש במחוגים החכמים של המכונה כדי להכין אספרסו מאוזן וטעים, בדיוק כמו בבית קפה.
מכונת הדלונגי מעניקה לכם שליטה מלאה על שני גורמים קריטיים:
חוגת עובי הטחינה: נמצאת מתחת למיכל הפולים. היא שולטת בעובי גרגרי הקפה.
מחוג ה-Dose Level: שולט בכמות הקפה שהמטחנה תטחן בכל לחיצת כפתור.
אנחנו שואפים להגיע ליחס חליטה של 1:2 (18 גרם קפה טחון ל-36 גרם משקה), בזמן זרימה של 25–30 שניות.
הטעם הוא המדריך: לאחר הורדת השוט הראשון, זמן הזרימה והטעם הם שיכריעו אם נדרש כיוון של הטחינה.
|
תופעה |
משמעות |
פתרון |
|
חמוץ ומרוח (כמו בניסיון הראשון) |
תת-מיצוי: המים זרמו מהר מדי (פחות מ-25 שניות). הטחינה גסה מדי. |
לטחון דק יותר (סגרו את רמת הטחינה במחוג). |
|
מר או שרוף |
חליטת יתר: המים זרמו לאט מדי (יותר מ-30 שניות). הטחינה דקה מדי. |
לטחון גס יותר (פתחו את רמת הטחינה במחוג). |
לאחר ששיניתם את עובי הטחינה, המטחנה זקוקה לזמן כדי להתאפס.
התהליך הזה מבטיח שהשוט הבא שלכם ייצא מאוזן, נעים, ובלי טעמי לוואי – בדיוק כמו שצריך להיות.
זכרו, לא תצטרכו לעשות את הכיוון הזה כל יום. יש צורך בכיוון רק כאשר אתם מחליפים סוג של פולי קפה. בנוסף, מכונת הדלונגי מציעה גם יכולת הקצפת חלב מעולה, שתוכלו לשלב עם האספרסו המושלם שהכנתם.
חברי מועדון קרמה+ מקבלים קאשבק בכל רכישה, מתנות, הטבות והפתעות בלעדיות, וכמובן - שירות מעולה שישדרג את הבריסטה שבכם.
כל רכישה מזכה אתכם בנקודות קאשבק שתוכלו לממש ברכישה הבאה.
הצטרפו עוד היום ותקבלו 100 נקודות ראשונות עלינו :)
ההצטרפות למועדון הלקוחות בחינם.
לכל הפרטים, ההטבות והתקנון - לחצו על הכפתור
הצטרפו למועדון
20k+ חברי מועדון מרוצים