Creama+Creama+Creama+

יוצא לכם אספרסו פושר בנינג'ה? טיפ 3 השלבים לאספרסו חם ומאוזן

פורסם ב-09 בדצמבר 2025

נקודות מרכזיות

  • ההבדל הדרסטי: גלו איך חימום מקדים של הכוס והידית מעלה את טמפרטורת השוט ב-10 מעלות.
  • הטווח המושלם: מהי טמפרטורת החליטה הנכונה?
  • הגדרות מתקדמות: איך לשנות את הגדרת הטמפרטורה במכונה לטעם מושלם.

מוצרים שהופיעו בסרטון

מכונת אספרסו חצי אוטומטית נינג׳ה - Ninja Luxe Cafe ES 603

מכונת אספרסו חצי אוטומטית נינג׳ה - Ninja Luxe Cafe ES 603

₪2,190.00
ערכת נינג׳ה - קיט האביזרים המושלם לנינג׳ה - Ninja Kit

ערכת נינג׳ה - קיט האביזרים המושלם לנינג׳ה - Ninja Kit

₪645.00
אם שוט האספרסו שלכם תמיד יוצא פושר, דעו שאתם לא לבד. אספרסו אידיאלי דורש טמפרטורת חליטה גבוהה (בסביבות 92–96 מעלות צלזיוס), וכל ירידה בטמפרטורה פוגעת במיצוי, מה שמוביל לרוב לטעם חמוץ ולא מוצלח. הסר...

אם שוט האספרסו שלכם תמיד יוצא פושר, דעו שאתם לא לבד. אספרסו אידיאלי דורש טמפרטורת חליטה גבוהה (בסביבות 92–96 מעלות צלזיוס), וכל ירידה בטמפרטורה פוגעת במיצוי, מה שמוביל לרוב לטעם חמוץ ולא מוצלח.

הסרטון הזה מראה איך לבצע ניסוי טמפרטורה פשוט במכונת הנינג'ה וכיצד לתקן את הבעיה באמצעות חימום מקדים וכיוון הגדרות המכונה.

3 שלבים להעלאת טמפרטורת האספרסו

הבעיה המרכזית היא שהחום שנוצר בתוך המכונה הולך לאיבוד כאשר הוא פוגש ידית חליטה קרה וכוס קרה. הנה הפתרון:

1. חימום מקדים (Pre-Heating)

בניסוי הראשוני בסרטון, שוט אספרסו שהורד ללא חימום מקדים יצא בטמפרטורה פושרת של 55 מעלות צלזיוס. כדי לתקן זאת, חובה לחמם את הכלים:

  • ידית חליטה: נעלו את ידית החליטה (פורטה-פילטר) לראש המכונה והזרימו דרכה מים חמים.
  • כוס: חממו את כוס האספרסו שלכם באמצעות מים חמים.

2. יציבות טמפרטורה קבועה

חימום מקדים לא רק מעלה את הטמפרטורה הסופית, אלא גם מייצב את טמפרטורת החליטה לאורך כל תהליך המיצוי.

  • התוצאה: לאחר החימום המקדים, השוט השני יצא בטמפרטורה של 65 מעלות צלזיוסשיפור דרסטי של 10 מעלות. טמפרטורה גבוהה יותר מבטיחה מיצוי מאוזן וטעים יותר.

3. כיוון הגדרות המכונה (למתקדמים)

אם השיפור עדיין אינו מספיק, ניתן לכוון את טמפרטורת החליטה בהגדרות המכונה:

  • כניסה להגדרות: לחצו לחיצה ארוכה על כפתור Start Brew (מימין למחוג).
  • כיוון הטמפרטורה: סובבו את המחוג עד שתראו על הצג את האותיות H6 (קיצור להגדרות חום).
  • בחירת HIGH: לחצו על Start Brew ובחרו את הטמפרטורה הרצויה (Low, Med, High). ברוב המקרים, כדי להשיג אספרסו חם, תרצו לבחור ב-HIGH.

 

הצטרפו לקהילת הקפה של קרמה+

חברי מועדון קרמה+ מקבלים קאשבק בכל רכישה, מתנות, הטבות והפתעות בלעדיות, וכמובן - שירות מעולה שישדרג את הבריסטה שבכם.

כל רכישה מזכה אתכם בנקודות קאשבק שתוכלו לממש ברכישה הבאה.
הצטרפו עוד היום ותקבלו 100 נקודות ראשונות עלינו :)

ההצטרפות למועדון הלקוחות בחינם.
לכל הפרטים, ההטבות והתקנון - לחצו על הכפתור

הצטרפו למועדון Happy customers 20k+ חברי מועדון מרוצים

שאלות ותשובות נפוצות

האם צריך לבצע את כל שלבי התיקון האלה בכל פעם?
את כיוון הטמפרטורה במכונה (HIGH, MED) מבצעים פעם אחת בלבד. את שלב חימום הידית והכוס חובה לבצע בכל פעם שאתם מכינים קפה, כדי למנוע מהם "לגנוב" את חום החליטה.
למה האספרסו יוצא פושר אם המכונה דולקת?
גם כשהמכונה דולקת, ידית החליטה והכוס קולטים את החום מהמים המיועדים לחליטה. אם הם קרים, הם "גונבים" את החום ומשאירים את האספרסו פושר.
האם חימום מקדים משפיע רק על החום?
לא, הוא משפיע בעיקר על הטעם. אספרסו חם יותר מונע תת-מיצוי המביא לחמיצות יתר, ומבטיח מיצוי מלא ומאוזן של כל טעמי הקפה.
ראשון,שני,שלישי,רביעי,חמישי,שישי,שבת
ינואר,פברואר,מרץ,אפריל,מאי,יוני,יולי,אוגוסטספטמבר,אוקטובר,נומבמר,דצמבר.
אין מספיק מוצרים במלאי
סל קניות(0) נקה עגלה

הסל שלך ריק

הוסף הערה להזמנה הערה להזמנה
הוסף קופון

הוסף קופון

קוד קופון יעבוד בעמוד הקופה