Creama+Creama+Creama+

שאלות מהבית - מכונת נינג'ה: על הקצפה, חליטה וקרמה

פורסם ב-03 בדצמבר 2025

נקודות מרכזיות

ההבדל בין ה'חוזק' ל'אורך': למה המכונה מציעה שלוש רמות חוזק לעומת רמת 'אורך'.
הסוד לשוט ללא מרירות: איך טחינה דקה מבלי לדחוס חזק יותר פותרת בעיות טעם.
טיפ הבריסטה לקרמה: איך טריות הפולים משפיעה על קרמה יותר מכל דבר אחר.

מוצרים שהופיעו בסרטון

מכונת אספרסו חצי אוטומטית נינג׳ה - Ninja Luxe Cafe ES 601

מכונת אספרסו חצי אוטומטית נינג׳ה - Ninja Luxe Cafe ES 601

₪2,190.00
ערכת נינג׳ה - קיט האביזרים המושלם לנינג׳ה - Ninja Kit

ערכת נינג׳ה - קיט האביזרים המושלם לנינג׳ה - Ninja Kit

₪645.00
מכונת הנינג'ה אספרסו הפכה במהרה לבחירה פופולרית בקרב חובבי הקפה הביתי. ככל שמשתמשים בה יותר, עולות שאלות נפוצות על השימוש בטכנולוגיות השונות שלה. אספנו את שלוש השאלות הבוערות ביותר מקהילת המשתמשים ...

מכונת הנינג'ה אספרסו הפכה במהרה לבחירה פופולרית בקרב חובבי הקפה הביתי. ככל שמשתמשים בה יותר, עולות שאלות נפוצות על השימוש בטכנולוגיות השונות שלה.

אספנו את שלוש השאלות הבוערות ביותר מקהילת המשתמשים של הנינג'ה – החל מהקצפת חלב ועד לאספרסו מושלם – וענינו עליהן במדריך זה.

1. הקצפת חלב: אוטומטי או ידני?

למכונת הנינג'ה שתי שיטות הקצפה עיקריות, ולכל אחת יתרון:

  • הקצפה אוטומטית: שיטה נוחה ומהירה. ממלאים את הכד בחלב, בוחרים את רמת החלב המוקצף ואת סוג החלב (חלב רגיל / חלב צמחי), והמכונה עושה את כל העבודה.
  • הקצפה ידנית: מתאימה למי שרוצה לשלוט במרקם החלב המוקצף באופן מדויק יותר, מה שחיוני ללאטה ארט.

איך מקציפים חלב באופן ידני? כדי להשתמש בידית הקיטור באופן ידני, יש לבחור את רמת החלב המוקצף הנמוכה ביותר במסך המכונה, למשוך את ידית הקיטור החוצה וללחוץ לחיצה ארוכה על המחוג כדי להפעיל את הקיטור.

2. דחיסת קפה (טמפינג): למה זה משנה?

פעולת הדחיסה (טמפינג) יוצרת דיסק קפה אחיד (פאק) בתוך הסלסלה.

  • מטרת הדחיסה: לאחד את הקפה הטחון לגוש אחד אחיד כדי שהמים יזרמו דרכו בצורה שווה.
  • דחיסה וזרימה: אם הקפה יוצא מהר מדי (טעם חמוץ), זה אומר שהטחינה גסה מדי, ויש לטחון דק יותר (ולא רק להדק חזק יותר, כפי שרבים חושבים). דחיסה נכונה היא קריטית למהירות הזרימה ולמיצוי הקפה.

3. קרמה: איך להשיג את הקרמה המושלמת?

שכבת הקרמה (הקצף הזהוב-חום) היא תוצאה של שמנים וגזים הנלכדים תחת לחץ.

  • הגורם העיקרי: הגורם הקריטי ביותר לקרמה הוא טריות הקפה. ככל שהפולים טריים יותר, כך הם מכילים יותר גזים שנלכדים בשוט.
  • המלצה: כדי למקסם את הקרמה, השתמשו תמיד בפולים שנקלו לאחרונה. אם האספרסו יוצא עם מעט קרמה או קרמה שנעלמת במהירות, ייתכן שפולי הקפה שלכם ישנים מדי.

 

הצטרפו לקהילת הקפה של קרמה+

חברי מועדון קרמה+ מקבלים קאשבק בכל רכישה, מתנות, הטבות והפתעות בלעדיות, וכמובן - שירות מעולה שישדרג את הבריסטה שבכם.

כל רכישה מזכה אתכם בנקודות קאשבק שתוכלו לממש ברכישה הבאה.
הצטרפו עוד היום ותקבלו 100 נקודות ראשונות עלינו :)

ההצטרפות למועדון הלקוחות בחינם.
לכל הפרטים, ההטבות והתקנון - לחצו על הכפתור

הצטרפו למועדון Happy customers 20k+ חברי מועדון מרוצים

שאלות ותשובות נפוצות

האם אפשר לשנות את כמות המים במנת האספרסו?
כן. במכונת הנינג'ה ניתן לכוון את חוזק האספרסו (Strength) באמצעות כפתור ייעודי, כאשר שלוש מנורות דולקות מצביעות על המנה המרוכזת והקצרה ביותר. ככל שיש פחות מנורות, המנה ארוכה ומימית יותר.
מה עדיף – טחינה דקה או דחיסה חזקה?
היא המשתנה החשוב יותר. דחיסה חזקה מדי עלולה לסתום את המכונה. דחיסה בלחץ בינוני-קבוע, בשילוב עם רמת טחינה דקה מספיק, היא המפתח לשליטה על זרימת המים ומיצוי מושלם.
אם הקפה שלי טרי, אבל אין קרמה, מה הבעיה?
הבעיה ככל הנראה היא ברמת הטחינה. אם הקפה טחון גס מדי, המים זורמים מהר מדי דרך הקפה, ולא נוצר לחץ מספיק ללכידת הגזים. יש לכוון את המטחנה לרמה דקה יותר.
ראשון,שני,שלישי,רביעי,חמישי,שישי,שבת
ינואר,פברואר,מרץ,אפריל,מאי,יוני,יולי,אוגוסטספטמבר,אוקטובר,נומבמר,דצמבר.
אין מספיק מוצרים במלאי
סל קניות(0) נקה עגלה

הסל שלך ריק

הוסף הערה להזמנה הערה להזמנה
הוסף קופון

הוסף קופון

קוד קופון יעבוד בעמוד הקופה